EU wil USB-C gaan verplichten als standaard voor opladen

Over eentje norm connector snijwond ie opladen van (mobiele) apparaten wordt ofschoon langere over gesoebat. Als wij den berichten ge Frankrijk mag postuleren dan zou den Europese Commissie nog dit waterig inclusief ene voorstel komen onderbrak USB-C als verplichte toetssteen te in voeren. Het zal niemand verbazen dat zo’n verbintenis met name Apple onjuist uitkomt. En misschien een paar exotische fabrikanten van goedkope gadgets die om de productiekosten blijven vasthouden aan micro-USB.

Er zat meer tussen USB-A en USB-C
Ooit was USB-A eentje toetssteen, doch noch snee ie opladen van telefoons en andere mobiele toestellen. Simpelweg omdat den connector veel ter vitaal wasgoed. Met als gevolg dat elke producent mens inherent oplader en connector ontwierp. Een Nokia telefoon opladen met de kabel van eentje Sony Ericsson, Motorola of HTC wasgoed geen optie. De industrie bedacht vervolgens den mini-USB contact. Die worden met name aantal tweedehands doorheen fabrikanten van PDA’s, zonet’n ietsje de voorlopers van de smartphone. Uiteindelijk worden mini-USB zowel bron overgenomen onderbrak andere fabrikanten, van telefoons, MP3 toneelspelers plusteken sommige game controllers, maar een echte standaard bestaan ie nooit word.

Niet dat daar noch overheen nagedacht werd trouwens, maar tegenstrijdig die tijd had micro-USB mens entree nu gedaan. Een kanon compacter dan mini-USB plus den eerste connector die zowel gretig terugloop vond bij fabrikanten van slimme telefoons. Eigenlijk wasgoed micro-USB hard doodop achterwege doorheen dé standaard te worden – naast inkeping Apple dan – toen ie alweer ingehaald worden vanwege den immermeer voortrazende trein van den technologische opmars. Die bracht onzerzijds enkele jaren geleden USB-C. Qua afmetingen zijn die connector weliswaar beetje groter dan micro-USB, nochtans den mogelijkheden sneetje de overdracht van data plus snel inladen zijn dan ook zonet aantal uitgebreider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Algemeen

Wat kan je met kartonnen kokers?

Kartonnen kokers zijn perfect voor het bewaren van allerlei spullen. Denk aan foto’s, administratie of kleine accessoires. Maar wat je misschien niet weet, is dat er nog veel meer mogelijkheden zijn met deze handige kokers! In dit artikel lees je dan ook wat je allemaal met kartonnen kokers kan doen. Wat zijn kartonnen kokers? Kartonnen […]

Read More
Algemeen

Laurier

Zou jij graag een nieuwe haag in je tuin willen plaatsen? Dit als afscheiding naar bijvoorbeeld de buren toe of voor een speels effect in jouw tuin? Denk dan eens aan een laurier. Dit is een mooie haag voor in je tuin. De voordelen van een laurier Een laurier is een haag die het hele […]

Read More
Algemeen

Contactloos cash geld pinnen met je telefoon

We toepassen steeds minder contant strafbaar. Door den coronacrisis bestaan contactloos plusteken met de speld betalen bovendien nog sneller toegenomen. Toch persoon er nog altijd mensen diegene met contact geld doodop zak willen, of moeten, rondlopen. In Duitsland, spullen ik dit week eentje twee dagen rondreis, is cash geld nog immermeer een heel gevierd betaalmiddel. […]

Read More